Translate

понеделник, 25 май 2015 г.

В деня на Светите равноапостоли Константин и Елена най-старият черноморски курорт в България „Св. Св. Константин и Елена“ официално открива новия летен туристически сезон 2015



и тържествено отбелязва храмовия празник на едноименния манастир в комплекса. По традиция тържествата по случай празника на Светите равноапостоли  започнаха с празнична
Света литургия, водосвет и литийно шествие с чудотворната икона на Светите Константин и Елена и продължиха с освещаването на празничния курбан, който бе раздаден на миряните за здраве и благоденствие.
Концертната програма започна с изпълнения на представителния духов оркестър на ВМС на Р. България с диригент кап. III ранг Мирослав Трифонов. Официални гости на тържеството бяха Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, кметът на Община Варна г-н Иван Портних, Областният управител на Варненска област г-н Стоян Пасев, г-н Живко Табаков – съветник на министъра на туризма, г-н Димитър Маргаритовпредседател на Комисията за защита на потребителите, д-р Хасан Ал Бармауи - Почетен консул на Кралство Йордания в Република България и президентът на ВСУ „Черноризец Храбър“ проф. дин Анна Недялкова. Гости на празника бяха също г-н Салих Бармауи – кмет на Община Борма и г-н Фарук Ал Каби – Областен управител на Област Джараш.
Празничната програма съвпадна и с две културни събития от календара на курорта –  VIII  Майски фестивал на цветята, който се реализира със сътрудничеството между „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“ АД и Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ и сборната изложба от скулптурни произведения, създадени по време на I пленер по скулптура от камък „Докосване до природата“, реализирана с подкрепата на Община Варна.
Очакванията в старта на новия летен сезон са да бъдат достигнати нивата на заетости от 2014. Разчита се на компенсация на спадовете на резервациите от традиционните пазари Русия и Украйна да се реализира от дестинации като Германия, Франция, Белгия, Полша, Иран, Ливан, Израел и Кувейт, които към днешна дата регистрират оптимистичен ръст.

Няма коментари:

Публикуване на коментар