Translate

понеделник, 18 май 2015 г.

Ограхим: С 20% нараства търсенето и потреблението на бои на водна основа за дърво и метал



 Сред изискванията на потребителите е боите да не съдържат отровни вещества. Това е и една от причините според производителите за нарастване продажбите на акрилни бои, които  не
съдържат силно опасни химически вещества (като например органични разтворители, тежки метали, нефтопродукти и др.), а разтворителя е водата.
Вододисперсионната боя няма рязък неприятен мирис и отделя около 10 пъти по-малко вредни изпарения. Лесно се измива от ръцете и инструментите с помощта на воден разтвор на почистващ препарат.
Боите на водна основа са с ниско съдържание на разтворители и са истинско откритие за хората, които страдат от алергии. Това ги прави подходящи за работа на закрито. Отличават се главно с по-бързо съхнене от останалите видове бои. Това и факта, че не съдържат силно опасни химически вещества ги прави особено подходящи за използване в детски стаи, помещения за обществено хранене и др.
Акрилните бои са по-скъпи от алкидните за същото количество, но имат изключително висока атмосфероустойчивост, която достига до 7 години.
---
Оргахим АД е най-големият производител на бои, лакове, смоли и анхидриди в България и една от най-големите и най-добре оборудвани химически компании в Югоизточна Европа. Дружеството има над 110 годишна история в производството на специализирани химикали и покрития, с модерни инсталации и значителни ресурси, използвани за разработването на нови продукти. Компанията има над 2000 продукта, 400 служители, 4 фирмени магазина, 9 дистрибутора и партньори в цялата страна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар