Translate

понеделник, 25 май 2015 г.

Обзор отбеляза Деня на българската просвета, култура и славянската писменост - 24 май



Празненствата започнаха с връчването на дипломите за завършен първи клас на най-малките ученици от ОУ“Св.Св. Кирил и Методий“. Като награда за старанията и усилията,
които
положиха през годината, всеки първолак получи подарък, осигурен от кмета на града Христо Янев -  топка, за да е по-весела ваканцията. В празнично шествие през града, водено от знамето на училището, се включиха ученици от първи до осми клас, учителите и жители на града. 
На официална церемония по повод празника бе връчена грамота от Община Несебър на  Розалия Димитрова, начална учителка и класен ръководител на първи клас в ОУ“ Св.Св. Кирил и Методий“, за професионализъм и проявено новаторство в учебно възпитателната дейност, както и за личен принос при създаването на добър педагогически опит. Отличилите се с успехи през годината ученици също получиха грамоти от Община Несебър и ръководството на ОУ“ Св.Св. Кирил и Методий“. Тържеството приключи с постановката „Приказен сън“, подготвена от ученици под режисурата на Краси Христова. Тематично подбрана, пиесата засяга проблема на младото поколение – децата пренебрегват книгите и все повече потъват във виртуалния свят на компютрите.
В празничния ден Обзор подкрепи и кампанията „Аз харесвам българските танци“ на ансамбъл „Българе”. Нейна основна цел е да се популяризират българските народни танци в България и чужбина. Затова в центъра на града се извиха няколко  хора, в които се включиха танцьорките от фолклорен танцов клуб „Български ритъм“, танцова формация „Хелиос“, женска фолклорна група „Българка“, Младежки танцов състав и множество жители и гости на Обзор. 
На празничен обяд, организиран в чест на всички учители и възпитатели, кметът Христо Янев поднесе почетни плакети на вече пенсионираните учители, работили през годините в основното училище, с което изрази благодарността на обществото и кметство Обзор за техния цялостен принос в сферата на образованието.


Няма коментари:

Публикуване на коментар