Translate

понеделник, 18 май 2015 г.

24KITCHEN - Квантовата кухня на Марсел



от 20 юни, всяка събота и неделя от 16:00 часа
премиера

Прочутият готвач Марсел Винерон (от втория сезон на Top Chef и Top Chef All Stars) e звездата в "Квантовата кухня на Марсел", кулинарна поредица, която ще покаже новия стил на готвене,
наричан "молекулярна гастрономия". Този стил слива храната с науката, използват се най-съвременни техники и оборудване, за да се създаде кулинарно преживяване, което наистина надминава въображението.
Наскоро завършил участието си в "Top Chef All Stars", 30-годишният Марсел вече си е създал име след драматичните събития в предаването, а и като бивш главен готвач в един от най-горещите бар-ресторанти на Лос Анджелис – "Бар 210". Марсел непрекъснато се изразява чрез храната, никога не приготвя едно ястие два пъти по един и същи начин, като използва съвременни средства, техники и собственото си творческо вдъхновение, за да поднесе умопомрачителни творения.
"Квантовата кухня на Марсел" проследява как Марсел и компанията му за кетъринг и събития е наемана от взискателни клиенти. Всеки едночасов епизод ще представя нови, изключителни ястия и празненства, които да отговарят на очакванията на клиентите. Марсел трябва да измисля менюта и зрелищно изпълнение на идеите си. Младият готвач черпи вдъхновение от дълбините на въображението и кулинарния си талант, за да изпипа всичко – от декора до вкусната храна, която подчертава несравнимата му марка - молекулярната гастрономия. Някои от изобретателните ястия, създадени от Марсел в сериите, включват скарида фламбе, която буквално се запалва на масата, футуристична летяща пица, кубче от диня, което изглежда, ухае и има вкус на риба тон, оризова таблетка, която след като бъде лапната, изпълва устата с дим и още много други авангардни творения на съвременната кулинария.

Няма коментари:

Публикуване на коментар