Translate

вторник, 19 май 2015 г.

ARPharM - с ново ръководство



На 27 април 2015 г. на редовно отчетно-изборно заседание на Общото събрание на Асоциация на научноизследователските фармацевтични производители в България бе избран нов състав
на Управителния съвет на Асоциацията. Това съобщиха от ARPharM. За Председател бе избрана г-жа Зоя Паунова, управител на AstraZeneca за България. За заместник председател бе избран г-н Ксавие Пюеш, управител на GSK за България.
Зоя Паунова е магистър по фармация на Медицинската академия в София, със специализация “Организация и оптимизация на фармацевтичното дело”. Завършила е и бизнес образование в INSEAD, Франция, специализирала е във Великобритания, Швеция и САЩ. Има над двадесетгодишен опит във фармацевтичната индустрия. Зоя Паунова е заместник-председател на УС на Българския Форум на Бизнес Лидерите (BBLF) под Патронажа на принца на Уелс, член e на Обществения съвет на жените в бизнеса в България, член на експертния съвет на фондация „Заедно в час”.
Останалите членове на УС са д-р Красимира Чемишанска – Amgen, г-н Ралф Фрьолих – Bayer Healthcare, д-р Христо Трунчев - Novartis Pharma Services Inc.,  д-р Крум Касабов - Novo Nordisk, г-н Йерун Вайтес – Sanofi.
За Контрольор на Асоциацията бе избрана д-р Мирела Козарева – MSD.
Новото ръководство на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България ще продължи усилията на организацията в посока подобряване на достъпа на българските пациенти до качествено и ефективно здравеопазване, включващо съвременни методи на профилактика и лекарствено лечение и ще си сътрудничи с всички държавни институции и организации, които си поставят същата цел, декларират от ARPharM.

www.zdrave.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар