Translate

събота, 16 май 2015 г.

Талантливи български скулптори се вдъхновяват в курорта Св.Св. Константин и Елена

Девет нови скулптурни фигури ще допълнят уникалната атмосфера и ще превърнат курортен комплекс Св. Св. Константин и Елена в своеобразна арт галерия на открито. В продължение на 18 дни скулптори извайват от камък своето вдъхновение,породено от връзката между морето, земята,природата и хората. 
На 4май в курортния комплекс бе открито първото издание на  пленера по скулптура от камък Докосване до природата”. Организатор е Фондация „Св. Св. Константин и Елена”, с финансовата подкрепана Фонд „Култура“ на Община Варна, „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“ АД и ЗАД „Армеец“.  За участие в пленера бе обявен конкурс. Експертно жури оцени подадените по темата проекти и излъчи авторите, които в момента одухотворяват камъка и създават най-новите шедьоври на каменната пластика. След края на пленера творбите им ще останат в курорта, понеповторим начин ще го украсяват и ще представят българския артистичен талант пред гостите и туристите.
За да има приемственост, със своето творческо дръзновение ще се включат и най-младите.
На 17 май на паркинг „Черноморец“ученици от паралелките по изобразително изкуство в НУИ "Добри Христов" – Варна ще представят свои творби в предвидената съпътстваща изложба „Творчески проекти“. В същия ден ще се проведе и уъркшоп по скулптура от еко материали (глина) за деца и младежи от Центъра за настаняване от семеен тип при дом "Другарче", ДДЛРГ "Княгиня Надежда" и за ученици от паралелките по изобразително изкуство в НУИ "Добри Христов" - Варна.
   

Няма коментари:

Публикуване на коментар