Translate

сряда, 13 май 2015 г.

Уейуърд Пайнс



От 14 май, всеки четвъртък от 21:00 часа
 

Представете си перфектния американски град… красиви къщи, безупречно поддържани морави, деца, които играят спокойно на улицата. А сега си представете, че никога не можете да си тръгнете от там, нямате връзка с външния свят и си мислите, че полудявате. Вероятно се намирате в Уейуърд Пайнс.  
Агентът от „Сикрет сървис“ Итън Бърк (в ролята, номинираният за „Оскар“ Мат Дилън – „Сблъсъци“ „Призрачен град“) отива в идиличното градче Уейуърд Пайнс, Айдахо, за да открие двама изчезнали федерални агенти. Итън е логичният избор за тази задача – той е един от най-добрите агенти в офиса в Сиатъл. Освен това познава изчезналият агент Кейт Хюсън (Карла Гугино – „Пазителите“, „Антураж“) по-добре от всеки. Били са партньори и нещо повече. Тъкмо когато Итън забелязва надписа „Добре дошли в Уейуърд Пайнс, където раят е дом“, колата му е ударена от камион. Когато се свестява в болницата на Уейуърд Пайнс, до леглото му стои медицинска сестра Пам (Носителката на „Оскар“ Мелиса Лео – „Боецът, „Treme”).
В болницата Итън малко по малко започва да си спомня какво му се е случило.   Това, което не може да установи е какво не е наред с този привидно идиличен град.  Телефоните не работят, не може да се свърже с жена си и шефа си в Сикрет сървис. Портфейлът, документите, парите и телефонът му ги няма и всички изглежда, че отказват да му помогнат. Докато мистериите продължават да се трупат и да поставят собствените му спомени за скорошните събития под съмнение, той започва да се пита дали не губи разсъдъка си.
Среща се със загадъчния и харизматичен  доктор Дженкинс (номинираният за „Оскар“ Тоби Джоунс – „Момичето“, „Хари Потър“, „Дама, поп, асо, шпионин“) – психиатърът, който го лекува в болница „Уейуърд Пайнс“. Според Дженкинс, при катастрофата Итън е получил мозъчно увреждане, на което се дължи и неговата параноя. Итън не вярва на диагнозата си и смята, че д-р Дженкинс крие нещо. Завързва познанства с майстора на играчки Харолд Балинджър (Рийд Даймънд – „24 часа“, „Много шум за нищо“), както и с Бевърли (номинираната за „Оскар“ и ЕМИ Джулиет Люис – „Истерична слепота“, „Нос Страх“) – сервитьорка, която не мери приказките си и не вярва на никого в Уейуърд Пайнс.
Междувременно, в Сиатъл бившият агент от Сикрет сървис и съпруга на Итън Тереза Бърк (Шанин Сусамон – „40 дни 40 нощи“, „Как да успееш в Америка“) получава обаждане от шефа на Итън Адам Хаслър (Тим Грифин – „Главния заподозрян“). Итън е изчезнал. Засега няма повече информация, а първоначално събраните улики показват, че агентът изобщо не е бил в колата, открита край пътя в покрайнините на Уейуърд Пайнс.
Мистерията само се задълбочава, когато Итън впряга интелекта и непоколебимата си решителност, за да разбули мистриите на този подозрителен град. На всяка крачка той е възпрепятстван от местните жители и най-вече от шериф Поуп (номинираният за „Оскар“ Терънс Хауърд – „Сблъсъци“, „Ритъм и блъф“), обиден от появата на агента, който идва на негова територия и му казва какво да прави. Итън смята, че Поуп е изгубил разсъдъка си. Поуп смята същото за Итън. Единственото, до което води разследването на Итън, е възникването на още въпроси, като всеки от тях води към най-важния въпрос от всички: Какво не е наред в Уейуърд Пайнс? 
---
Мат Дилън като специален агент Итън Бърк
Карла Гугино като Кейт Хюсън
Мелиса Лео като сестра Пам
Джулиет Люис като Бевърли
Терънс Хауърд като шериф Арнолд Поуп



Няма коментари:

Публикуване на коментар