Translate

четвъртък, 21 май 2015 г.

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев заплаши, че ако не се реализира здравната реформа, ще напуснат управлението



„Правителството изпълни своя ангажимент сравнително бързо - само в рамките на 6 месеца успя да изготви законодателната основа на приоритетните реформи и да я внесе в парламента.
Сега е ред на депутатите от четирите управляващи партии да покажат, че искат промените да се случат. Ако правителството няма воля да се реализират реформите и да се спрат кражбите в управлението, ние нямаме място в тази власт. Ако България няма политическа воля да се крадат половин милиард лева по-малко, ние нямаме място в управлението, защото ние имаме тази политическа воля. Виждам много ясна воля на премиера за промяна, а в ГЕРБ, както знаете, решенията се взимат от лидера", каза той.
Лош знак беше това, че най-важната част от здравната реформа, а именно – ограничаването на възможността за източване на здравната каса през лекарствената политика, беше бламирана от здравната комисия в парламента, коментира лидерът на ДСБ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар