Translate

сряда, 20 май 2015 г.

Десетокласник победи френски ИТ гуру на финала в конкурса по програмиране CodeIT



 Президентът Росен Плевнелиев и Елена Маринова, Президент на Мусала Софт наградиха победителя в конкурса по програмиране CodeIT – Енчо Мишинев. Десетокласникът от Ямбол
се класира на първото място с максималния брой точки на финала в 15-ти сезон на CodeIT. Така той надмина тазгодишния гост-гуру в програмирането – Паскал Понс от Франция и си тръгна със специалната награда – приключение от Мусала Софт, както и още много подаръци от партньорите на състезанието.
Втори е Тодор Бончев, който бе поздравен от зам. министър-председателя и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. На трето място в класирането е Ивайло Странджев, който бе отличен от проф. дтн. инж. Георги Михов, Ректор на Технически Университет – София.
На официалната церемония по награждаването присъстваха партньори на конкурса от неправителствени организации, ИТ Асоциации, представители на бизнеса и образователни институции в България, както и Ксавие Лапер дьо Кабан -  френският посланик в България и патрон на сезон 2014/2015.

Няма коментари:

Публикуване на коментар