Translate

понеделник, 25 май 2015 г.

Инициативата #Mvaclub на Майкрософт предлага безплатна възможност за обучение на ит специалисти



Майкрософт стартира нова инициатива - #mvaclub, която цели да вдъхнови разработчиците и ИТ ентусиастите да научат повече за любимите си технологии или да се запознаят с
най-новите тенденции в тази област. Клубът използва като база платформата за онлайн обучения Microsoft Virtual Academy (MVA) и организира информацията в него, като предоставя на хората лесен начин да преминат през курс на обучение, съобразен с техните желания и нужди.
„Ако ви се струва, че технологиите се развиват светкавично и докато усвоим детайлите на последната тенденция, следващата вече е реалност, то тогава #mvaclub е точно за вас,” каза Рая Юнакова, мениджър „Програми за студенти и стартиращи компании“ на Майкрософт за Източна Европа. „Клубът е достъпен за всички желаещи в България и се надявам да се превърне в едно успешно допълнение към редицата проекти, с които Майкрософт България подпомага развитието на ИТ специалистите в страната,” допълни тя.
#mvaclub прави изучаването на новите технологии лесно и забавно. Целта на клуба е да подпомогне всички желаещи да се превърнат в професионалистите, които мечтаят да бъдат. Участниците получават достъп до ресурси и материали, с които се обучават и работят най-добрите професионалисти в областта. Всеки може да избере своя път с #mvaclub и да започне като начинаещ, професионалист или гуру и да изгради бъдещето си като специалист. #mvaclub разкрива тайните на сървърната виртуализация, хибридния облак, уеб и мобилните приложения.
Курсовете в #mvaclub са разделени в две основни категории – за хора с интереси към разработката на софтуер или към изграждането на ИТ инфраструктури. Във всяка категория има различни профили според технологията и нивото на познания на участниците. Кандидатите, които искат да научат как се използват облачните технологии, например, но нямат никакви познания, могат да започнат от ниво „Начинаещ“, а ако вече имат основни познания и искат да усъвършенстват уменията си, могат да преминат директно към „Професионалист“ или “Гуру”.
Всички желаещи могат да стартират своето обучение в #mvaclub на адрес: mvaclub.eu

Няма коментари:

Публикуване на коментар