Translate

сряда, 3 юни 2015 г.

Близо 130 доброволци участваха в почистването и освежаването на дворните пространства около детските клиники на 4 болници в страната



Това са Втора МБАЛ в София, УМБАЛ „Св. Марина“-Варна, МБАЛ „Св. Анна“-Варна и УМБАЛ „Г. Странски“-Плевен. На четирите локации бяха събрани общо около 40 чувала с отпадъци и бяха обезпаразитени и окосени тревните площи. В университетската болница във Варна  21 пейки са изцяло ремонтирани, а в „Св. Анна“ освен пребоядисването на 4 пейки към детското отделение и оградата пред него, бяха засадени цветя. В Плевенската болница бяха пребоядисани люлката, пейките и кошчетата за отпадъци, а в София – 24 пейки. Към почистването в столичната болница се присъедини и телевизионната водеща Радост Драганова. А всички доброволци получиха сертификат за участие в почистването и подарък – плюшено мече.

Акцията се проведе под мотото Заедно за по-добра среда за нашите деца!” и е част от Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата- „Приказки без край“ в подкрепа на кампанията на bTV „Да изчистим България заедно“.



Акциите за почистването в лечебните заведения се организираха с партньорството на Националната мрежа на децата, Dechko.bg и bTV.

Няма коментари:

Публикуване на коментар