Translate

четвъртък, 4 юни 2015 г.

Дует Ритон събра 2000 лв. за първата педиатрична линейка

в България на промоцията на новия си албум „Пътят към твоето сърце“ в столичния клуб „Библиотеката“.
Катя и Здравко се включиха в кампанията на фотографката Велислава Каймаканова-Ножарова и сдружение „Кауза“ и поставиха основите за набирането на средства за благородната идея. 
В поканите дует "Ритон" призова своите гостите  да не им носят цветя и подаръци, като сумата, която биха отделили за целта, да я пуснат в специална кутия на входа на заведението. Така бе събрана първата вноска за здравния детски автомобил.
За да уважат Дует "Ритон", на промоцията се събраха едни от най-големите имена от елита на българската музика – Богдана Карадочева и Стефан Димитров, които са автори на една от новите песни „Лято за двама“, Мими Иванова и Развигор Попов – техния хит „Близки и далечни“ също влиза в диска в нов вариант, Кристина и Михаил Белчеви, Тони Димитрова, Нели Рангелова, Искра Радева, Тончо Русев, написал някои от най-знаковите им песни като „Някога, но не сега“ и „Послеслов“, влезли в нови версии също в албума, Найден Вълчев, автор на стиховете на „Има недолюбени толкова момичета“. Композиторът Иван Кутиков, който е първият техен продуцент и основен аранжор на златните им песни, се върна от Америка специално за промоцията.
Дует "Ритон" представи и най-младата авторка, с която са работили – Ани Пешева, написала им заглавната песен „Пътят към твоето сърце“ и дискотечния хит „Хотел „Безкрайност“ по текст на Росен Димитров, както и останалите творци, създали новия им диск – Чавдар Коцев („Чакаме ви с любов“), състудента им Митко Гидишки („Може би не“), вокала на легендарната рок група „Диана Експрес“ Илия Ангелов („Моето детство ме вика“), Живко Колев („Джалма“, „Чакаме ви с любов“), Венци Мартинов („Песен за жената“, „Близки и далечни“)
На промоцията присъства и Зоя – вдовицата на композитора Найден Андреев, автор на „Песен за жената“, с която Ритон почетоха 70-годишнината от рождението му, която се навърши тази година. 
Всички нови песни Катя и Здравко изпълниха на живо със своите оркестър и вокална група с ръководител Алекс Нушев, който е аранжор на цялата нова продукция. Изпълненията им обраха овациите на всички присъстващи. 
Градусът на настроението подвигаше и водещият  Драго Драганов.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар