Translate

петък, 19 юни 2015 г.

Бионорика България отбеляза 5 години от основаването на представителството си у нас с научен симпозиум



Специално за форума  в страната пристигна проф. Михаел Поп - изпълнителен директор и
председател на Борда на директорите на най-голямата немска компания за производство на лекарства на растителна основа. Той сподели, че компанията е затворила целия технологичен процес при произвеждането на растителните лекарства – от отглеждането на необходимата им растителна продукция, до обработването им, проучванията и производството на медикаментите. Непрекъснатото разрастване на пазарите налага увеличаването на производствените възможности на Бионорика. Поради тази причина компанията проучва възможностите за нови територии за инвестиции, в това число и България. Бионорика въвежда „златен стандарт“ в съвременната фитотерапия, който наричат PHYTONEERING. Концепцията на фитониринга се основава на съчетаването на откритията на традиционната билкова терапия с резултатите от съвременните научни изследвания.
„Като фитонирингова компания, ние откриваме нови възможности за лечение на много заболявания и всеки ден правим медицината все по-близка доприродата“, каза мениджърът на Бионорика България Елена Маринова.
Към момента Бионорика работи в над 40 държави на всички континенти и е лидер на пазара на растителни лекарствени продукти, както в Германия, така и в Европа. Извън стария континент тя е лидер в държави като Русия, Украйна, Беларус, Казахстан и Узбекистан.
Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев отбеляза значимостта на немските инвестиции в България. Той добави, чеБионорика е компания, която съчетава два приоритетни за инвестиране сектора за България – индустрията и здравеопазването и отбеляза, че компанията би могла да се възползва от добрите условия за развитие на бизнеса у нас като разшири дейността си тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар