Translate

понеделник, 8 юни 2015 г.

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов откри тържествено десетото юбилейно издание на Деня на репродуктивното здраве в Банско на 6 юни 2015



Тази година темата е Неизясненият стерилитет – дългият път към мечтата“- посветена на онези двойки, при които не е намерена причина за репродуктивните неуспехи - въпреки
всички изследвания и лечения. Има ли изход от заплетения лабиринт, в който се лутат над 10% от всички хора със стерилитет – по този въпрос ще дискутират водещите специалисти по репродуктивна медицина заедно с пациентите в един открит и обширен разговор.
8 от посетителите на Деня на репродуктивното здраве на 6 юни 2015 г. в Банско получиха ваучери за диагностика и лечение на стерилитет. Средствата за тези ваучери са осигурени чрез дарения от граждани и фирми през годината. Получателите на ваучерите се определят чрез публичен жребий, който ще се тегли по време на официалното закриване.
Тази година държавата е заделила с милион повече или общо 14 млн. лв. за двойките с репродуктивни проблеми и инвитро процедури. До момента са усвоени от различните клиники около 4,2 милиона, тоест имаме достатъчно финансови средства да продължи цялостната дейност на Центъра за стерилна репродукция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар