Translate

четвъртък, 18 юни 2015 г.

Концерти на възглавници Ви канят



на 21.06.2015г. в Борисовата градина от 19:00 часа, за да се насладите на официалното начало немската цигуларка Милена Вилке. Тя е родена в семейство на музиканти, в което баща й е известен лютиер. Още от първите й стъпки в музиката става ясно, че талантът й е огромен и редица изтъкнати педагози се заемат с отговорната задача да го развият. Изключително важна за Милена е работата й със световноизвестния цигулар Захар Брон, с когото тя работи от четиринадесетгодишна възраст.
на лятото с един различен и наистина грандиозен концерт. Голямата изненада за публиката е участието на
Цигуларката е лауреат на престижни конкурси в Германия, Сърбия и България и е солирала с различни европейски оркестри, изпълнявайки концертни произведения от Паганини, Моцарт, Бетовен, Сарасате и други. Водач на специално сформирания за този повод оркестър ще бъде младият и изключително обаятелен диригент Жорж Димитров. Димитров е гост диригент в Българска Национална Опера и Балет, София и Държавен музикален и балетен център, София. Той притежава магистърска степен по оперно-симфонично дирижиране и магистърска степен по хорово дирижиране.
Музикалната програма има всички признаци да остане истински незабравима. В тон с въображаемите музикални пътешествия, с които бе изпълнен изминалия концертен сезон на възглавническите приключения, в Концерт на възглавници в парка са включени най-обичаните от публиката произведния от различни краища на света. Брамс, Дворжак, Григ, Росини, Чайковски, Сарасате... трудно е да бъдат изредени всички майстори на класиката, чиито произведения ще прозвучат на това знаменателно събитие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар