Translate

понеделник, 22 юни 2015 г.

Обучават деца за актьори в НДК



В периода 1-15 юли в Националния дворец на културата (НДК) ще се проведе първият по рода си Летен уъркшоп по актьорско майсторство за деца. Работилницата се организира от студия
ДЕФИСТО под ръководството на режисьора Димитър Еленов.
Приключението за малчуганите започна още от 20 и 21 юни, когато се проведе кастинга за обучението от 10 до 16 ч. в зала 11 (Кино “Люмиер”) в Двореца. Кандидатите трябва да изпълнят (по избор) стихотворение, песен или да разкажат смешна история.
По време на уъркшопа децата ще бъдат запознати с елементите на актьорското майсторство върху драматургичен текст. Заниманията ще се водят по възрастови групи.
За групата от 6 до 12 години заниманията ще са по текста на Андерсен  - “Снежната кралица“ – от 9 до 13 ч. всеки ден, а за групата от 13-20 години по текста на Ерик Богосян - “Предградие“ ще са в часовия интервал от 13 до 17 ч.  в зала “Мини Арт” на ниво -2 в Двореца. Таксата за участие в уъркшопа е 120 лв.
Участниците, преминали успешно летния курс, ще имат възможността да продължат заниманията си по актьорско майсторство в студия ДЕФИСТО, като вземат участие в театралните спектакли на студията: “Снежната кралица“ по Андерсен, “Морско синьо“ по Валери Петров, “Андерсенови приказки“ и “Предградие“ на Ерик Богосян.

Няма коментари:

Публикуване на коментар