Translate

петък, 19 юни 2015 г.

Деветима лондонски улични музиканти ще свирят на софийските улици



Фестивалът SOFIA WELCOMES THE STREETS OF LONDON НА BEEFEATER ще се проведе от 29 юни до 7 юли едновременно на девет емблематични софийски локации



В края на месеца улиците на София ще звучат като тези на емблематичните лондонски квартали като Сохо, Камдън Таун и Шордич.

Скаутите на Beefeater - Насо Русков от Babyface Clan и водещите на музикалното шоу
Фалшименто подбраха деветима музиканти (или бъскъри, както ги наричат на Острова), които ще донесат със себе си цялата спонтанност, непринуденост и енергия на уличното изпълнение.
Деветима музиканти с девет вдъхновяващи истории, сред които тази на 21-годишната Sophie De Battista, която е спечелила официалното състезание за бъскъри, организирано от кмета на Лондон; Jazz Mino, финансирала издаването на първия си сингъл с изпълнения на укулеле в лондонското метро; Wolfe Sunday, според когото използването на истинското име, когато си артист е претенциозно, затова избира псевдоним вдъхновен от любимия си писател и персонаж от Робинзон Крузо. Всеки от тях е намерил причина да излиза на улицата и да дава своята музика срещу това, което минувачът би му върнал в замяна - монети в шапката, подарък, пуснат в китарата или минута време.

"Уличните музиканти имат способността да променят града, страхотен пример за това е Камдън Таун, където човек може да свири спокойно без да нарушава немалкото лондонски регулации. Кварталът се превърна в тотално различно и артистично място и за всичко са виновни бъскърите," разказва Catherine Tarrant, която свири на улицата от 2 години и се запалила от баща си Rick, който го прави вече повече от 15 години. Жанровете варират от фолк, инди и поп до по-алтернативен звук, а инструментите са както класическите пиано и китара, така и по-нетрадиционното укулеле.

Вдъхновен от техните истории, Beefeater се превръща в посланик на свободния дух. Лондонските бъскъри ще изпълняват своята музика на софийски терен, а всеки ще може да опита авторски, инспирирани от брит културата коктейли, създадени за случая от барманите на девет от най-добрите барове в централното каре на СофияMemento (НДК), By The Way, Memento (Витошка), Cocktail Bar, Memento (Раковски), Tobacco, 365, Once Upon A Time, Flip Flop. За визията на сцените пък ще се погрижи един от най-креативните визуални артисти - Brave Moustache.

Подробна карта с локациите и актуална програма - кого и кога може да слушате на - www.beefeaterbg.com.


Няма коментари:

Публикуване на коментар