Translate

понеделник, 6 юли 2015 г.

Над 100 кинопродукции ще се състезават на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми - Варна



Фестивалът започва в края на септември и е под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова

Фестивалът е „една презентация на хуманността и човечността, на любовта към хората, но същевременно е и място за сериозно представяне на културата и изкуството, в частност на филмовото изкуство – българско и световно“, сподели председателят на БЧК Христо Григоров и изказа благодарност към вицепрезидента на Р България за това, че и тази година подкрепя фестивала и ще бъде отново негов патрон.
Директорът на фестивала Илия Раев представи тазгодишния състезателен регламент на фестивала, обяви имената на членовете на журито и каза: „От 28 септември до 3 октомври 2015 г. Варна отново ще бъде пристанище на културни прояви, ще бъде българският „Кан“ и българската „Венеция“, защото и нашият фестивал е от категория „А“, като техните“.
Актьорът Никола Анастасов приветства възобновяването на фестивала и изрази надежда, че хуманитарните филми ще послужат и за своеобразен тематичен учебник на младите творци от филмовата гилдия. Според актрисата Татяна Лолова „това наистина е прекрасно събитие, а хората, които участват в организирането, в популяризирането, в създаването на условия за започване отново на този прекрасен фестивал в мен будят страхотно доверие. На добър час!“
Партньори на XVI издание на Фестивала са Министерство на културата, Българска национална телевизия, Националният филмов център, Националната филмотека, Филмаутор, София филм фест и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар