Translate

петък, 10 юли 2015 г.

Община Тетевен ще плаща квартирата на трима акушер-гинеколози, които да работят в болничното отделение, но засега желаещи няма



съобщи управителят на здравното заведение д-р Невелина Ганева. Както е известно, АГ-то
беше затворено преди месец след смъртта на новородено. Завеждащият д-р Нина Байчева и двамата й колеги вече са освободени след изтекъл срок на предизвестие и така отделението остана без специалисти. Министър Петър Москов постави условие до 30 дни да бъдат намерени лекари, за да не бъде отнет лицензът на АГ-то.
Оттогава насетне д-р Ганева е разговаряла с повече от 20 гинеколози от Свищов, Плевен, София, Ловеч, дори и Провадия, но никой не се ангажирал да работи в Тетевен на основен трудов договор към болницата. Готовност да започне изразил единствено специалист от столицата - пенсионерът д-р Пенчев.
За овакантените работни места са пуснати и обяви. Тримата местни лекари в специализираната извънболнична медицинска помощ също не искат да работят основно в болницата, съобщиха за ЛП от пресцентъра на здравното министерство . Продължава координацията на РЗИ - Ловеч, с другите многопрофилни болници и спешна помощ в областта по отношение на родилките, бременните и гинекологично болните от община Тетевен, допълниха още от ведомството на министър Москов. Проблеми не са докладвани.
Съществува реална опасност лицензът на АГ-отделението, което е с първо ниво на компетентност, да бъде отнет, потвърди д-р Ганева. Това обаче не я притеснява толкова много, тъй като болницата разполага с всичката необходима апаратура и в момента, в който се намерят лекари-специалисти , той може да бъде възстановен много бързо.


В. "Ловеч прес" 

Няма коментари:

Публикуване на коментар