Translate

вторник, 11 август 2015 г.

Акцията, която беше проведена е изключително жестока, изключително наказателна и изключително показателна. Тя смаза една инвестиция в Търговищка област, която е за над 3 милиона за последните 15 години



„Инвестиция от частен инвеститор, не са 15 стотинки, не са партийни пари, не са парите, взети – „предайте тук, предайте там“. Приемаме, д-р Папуров е виновен – има решение
на Върховния касационен съд и ще си понесе последствията. Но защо с мръсната вода изхвърляме и бебето? Лечебното заведение и хората, които работят в него, с нищо не са виновни? Защо трябва да страдат болницата и пациентите й? Защо изведнъж с лека ръка се отне лицензът на лечебно заведение в Търговище? Защо не се отне лицензът на лечебно заведение в София?“, коментира д-р Папуров.
Той изтъкна, че на Специализираната хирургична болница за активно лечение "Папуров" в Търговище в последните години са правени над 100 проверки и в тях почти няма нарушение. Включително е проверявано заведението два пъти от одита на МЗ по всички аспекти: лечебна дейност, медицинска дейност, диагностична дейност, финансова дейност – всички неща, коментира още той.
По думите му през болницата са преминали 13500 пациенти, а извършените операции са почти 11000, което потвърждава високата квалификация на работещите в нея.
Той обяви, че във всяка от 27-те области и 34-те общини, от които е приемал пациенти, започвала подписка и анкета, за да се събере мнението на хората дали искат болницата да продължи да съществува, които ще бъдат внесени и в МЗ. Д-р Папуров е категоричен, че ще обжалва в съда решението за закриване на лечебното заведение.

Снимка: viaranews.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар