Translate

неделя, 2 август 2015 г.

За първи път България се включва в най-престижния конкурс за бармани в света



Победителят в Diageo Reserve World Class България 2015 e Димитър Димитров

Четирима бармани достигнаха до финала на престижния конкурс Diageo Reserve World Class 2015, който се проведе в столицата.
Международното жури представлявано от Аристотелис Пападопулус, победител от конкурса през 2009 и Spike Marchant, посланик на World Class определиха за победител Димитър Димитров, който ще представи България на световния финал в Кейптаун, ЮАР. След него се наредиха Александър Симеонов, Никос Хляпас и Самет Али. Голямата наградата връчи Калина Цанова, регионален мениджър на Diagеo, а участниците получиха поздравления от Kenji Jesse, глобален посланик на Diageo Reserve. Всички състезатели показаха талант, впечатляваща техника и професионализъм, за което получиха и съответните сертификати.
Победителят в състезанието Димитър Димитров е съосновател е на Българска барманска гилдия. Работил е две години в Бостън, САЩ. Прибира се преди няколко години и оттогава се опитва да научи и другите колеги какво наистина означава да си барман.Митко е барман в By The Way, твърди, че е упорит и не се отказва лесно. Обича да се състезава и да пие добре балансирани коктейли.
---
WORLD CLASS™ е символ на световната коктейлна култура и еквивалент за топ качество сред бармани и ценители, като специфичното е, че за приготвянето на коктейлите в него се използват единствено супер премиум алкохолни брандове от портфолиото на Diageo (уискитата Johnnie Walker Gold Label Reserve и Johnnie Walker Blue Label заедно с малцовия The Singleton и американския Bulleit, водките Cîroc и Ketel One, джин Tanqueray 10, ром Zacapa, текила Don Julio и др.).
WORLD CLASS™ открива ново поколение талантливи бармани, които задават най-модерните и иновативни тенденции в миксологията, за да ги представят в най-добрите барове по света. Състезанието демонстрира от различен ъгъл съвременната и експерименталната коктейлна култура и има за цел да вдъхнови и обучи майсторите на това своеобразно изкуство. Стартирало през 2009 г., WORLD CLASS™се провежда във вече 50 страни, като е единственото световно признато съревнование, в чиято основа е залегнала изключителна глобална програма за обучение с международно призната платформа. Тя издига на пиедестал тънкостите в барманството, като по този начин създава кариери в отрасъла. Връхната му точка са Световните Финали, когато след демонстрация на изключителни умения и чар, се обявява барманът на годината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар