Translate

вторник, 4 август 2015 г.

Квартет „Вокалисимо” на гости при децата от Педиатричната болница-София

Младите музиканти ще представят благотворително своя спектакъла „Някъде в морето”

На 5 август 2015 година,  за децата от Специализираната болница за активно лечение „Проф. д-р Ив.Митев”- София (СБАЛДБ), младите оперни певци от квартет „Вокалисимо”, ще представят своя
авторски спектакъл „Някъде в морето“.
Режисьорът Николай Павлов, от Софийската опера и балет, е създал интерактивна постановка, в която героите преминават през различни перипетии, загубени в лодка в средата на морето. Целият декор на оперния спектакъл се събира в лодка, проектирана от художника Чавдар Чомаков от фондация „Култура плюс“. Така става възможно спектакълът да се играе и в детските стаи на болничните отделения, без да е необходимо голяма пространство и специални условия.
Със спектакъла певците показват на децата, че дори и в най-трудните моменти трябва да търсят силата вътре в себе си и да знаят, че дори и малък, си много по-силен и смел, отколкото другите си мислят.
Чрез изкуството от квартет” Вокалисимо” се надяват, че ще успят поне за малко да откъснат децата от здравословните им проблеми и да ги пренесат в свят на музика и приключения.
За първи път постановката на квартет „Вокалисимо” бе играна пред децата с вродени сърдечни заболявания от Националната кардиологична болница- София.
Амбицията на квартета е да представят постановката пред повече деца от различни болници в цялата страна.
---
В СБАЛДБ годишно се лекуват между 5500 и 6 хил. деца на възраст от 0 до 18 годишна възраст по всички профили на педиатрията.
Тук работи екип от високоспециализирани кадри, сред които 63-ма лекари, по-голямата част от които са преподаватели в Медицински университет- София и хабилитирани лица.


Няма коментари:

Публикуване на коментар