Translate

вторник, 4 август 2015 г.

Стартира лятната АНТИСПИН кампания



 Тази година тя бе официално открита на 3 август в Бургас

Традиционно целта на лятната АНТИСПИН кампания е да насочи общественото внимание към отговорното сексуално поведение, употребата на презервативи и значимостта на това всеки да узнае навреме своя ХИВ статус като грижа за собственото здраве и това на партньора.
Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” към МЗ за дванадесети пореден път открива националната лятна кампания за безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ и СПИН.
Инициативата е от 3 август до 13 септември, като в нея ще вземат участие 19-те Кабинета за безплатно консултиране и изследване за СПИН (КАБКИС), 28-те Регионални здравни инспекции и неправителствени организации в цялата страна.
Тази година лятната АНТИСПИН кампания бе официално открита на 3 август в Бургас. Пунктовете са разположени при Летния театър и културния център "Морско казино". Доброволци ще раздават здравнообразователни брошури и ще популяризират употребата на предпазни средства. Ще се извършва консултиране за безопасно сексуално поведение и мотивиране на гражданите и гостите на града да проверят своя ХИВ статус. Ритуално над морето бе спусната панделка, направена от червени балони. Тя олицетворява подкрепата на борбата с ХИВ и съпричастността към хората, живеещи
с него.
От 5 до 20 август 2015 г. в Градската градина пред Народния театър "Иван Вазов” в София ще бъде представена фотографската изложба "Работа на терен на екипите на софийски неправителствени организации, работещи по превенция на ХИВ/СПИН сред уязвими групи- инжекционно употребяващи наркотици лица, комерсиални секс работници и мъже, които имат сексуални контакти с мъже.
Над 37 000 души са се изследвали досега в подобни летни кампании.

Няма коментари:

Публикуване на коментар