Translate

понеделник, 28 септември 2015 г.

„Войната за слонова кост” - първият от 12 епизода от поредицата „Изследовател“



ще излъчва по един тематичен филм всяка първа неделя в месеца от 4.10.2015 г.
Филмът представя задълбочения поглед на Браян Кристи, стипендиант на National Geographic и сътрудник на едноименното списание, към унищожителните ефекти на глобалната незаконна търговия с бивни.
Всяка година загиват около 30000 африкански слона. Заедно с тези животни, хиляди хора стават жертви на нападения, изнасилвания и убийства по пътя на унищожението, прокаран от тази търговия. За първи път медия успява да покаже как се свързват парчетата на смъртоносния пъзел: как бивните се отрязват от труповете на слоновете, избивани систематично от все по-военизирани бракониери; как слоновата кост прекосява африканския континент и как средствата от продажбата й се използват за покупка на оръжия и амуниции; как бивните и арсенала се трупат в полза на престъпна, терористична кауза.
Филмът е продуциран за National Geographic Channel от National Geographic Studios с продуцент Джей Джей Кели, изпълнителни продуценти Джаред Липуърт и Дейв Снайдър, вицепрезидент на продукцията Браян Лъвет и президент Брук Рънет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар