Translate

сряда, 23 септември 2015 г.

Броени дни до „Фокус България”



Първият мащабен обзор на българско съвременно изкуство на международен панаир за
изкуство, който ще се проведе по време на престижното събитие viennacontemporary oт 24 до 27 септември в австрийската столица.
В изложбата ще бъдат представени над 50 български автори, с което „Фокус България” се превръща в едно от най-мащабните представяния на българското съвременно изкуство в чужбина в последните години.
Програмата на събитието включва тематична изложба, курирана от Яра Бубнова и Весела Ножарова; панелни дискусии и кратки разговори, курирани от Десислава Димова; исторически коментари за контекста в страната; специална публикация, разработена от Борис Костадинов и още много паралелни събития.
Чрез сериите от разговори публиката ще има възможността да се срещне на живо с ключови български автори и да се запознае с важнните за тях теми и проблеми. В рамките на дискусионнната програма са включени и панелът „Ключове към съвременното изкуство“ и разговори за различните проявление на българското изкуство днес. Планирана е и дискусия за колекциониране на българско изкуство с колекционерите Недко Солаков, Гауденц Б. Руф и Спас Русев

Няма коментари:

Публикуване на коментар