Translate

понеделник, 28 септември 2015 г.

Лапароскопска безкръвна операция за фиксиране на „смъкнат” бъбрек в „Токуда Болница” избави пациентка от болки и усложнения



Минимално инвазивната процедура е протекла с нулева кръвозагуба и е елегантно
решение, чрез което бъбрекът е фиксиран в правилна позиция, през три малки отвора посредством високоспециализиран хирургичен текстил, като са избегнати продължителното възстановяване и възможните рискове от инфекции присъщи за стандартната отворена операция.
„При такива случаи предприемаме най-малко травматичния подход, като пациентката е напълно излекувана, и това не е за сметка на дълго възстановяване” – разказва д-р Калоян Давидов, началник на отделението по Урология в Токуда.
Поставянето на диагнозата, която се среща по-често при жени, е затруднена, тъй като при ултразвук на т.нар. „плаващ бъбрек” в легнало положение не се наблюдава отклонение от нормалното му положение. Спадналият бъбрек прегъва пикочопровода, което води до болки и задържане на урина. При нелекуване, освен болката, могат да настъпят и други неприятни последствия като тежки възпаления и камъни в бъбреците, уринен застой и т.н.

Снимка: Д-р Давидов (вдясно) по време на лапароскопска операция

Няма коментари:

Публикуване на коментар