Translate

сряда, 23 септември 2015 г.

Втора успешна инспекция за завода на Актавис в Дупница от Агенцията по храните и лекарствата на САЩ



Резултатите от нея представляват много висока оценка за всички системи по качество, контролиращи цялостния цикъл от производствени дейности, започващи с управлението на доставчици, покупката на суровини и материали, всички етапи на производствените процеси и завършващи с качествен контрол и реализация на готовата продукция.
Сертифицирането от от Агенцията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) дава възможност на Актавис Дупница да реализира лекарствата, произведени от него и обект на изминалата инспекция, на американския пазар, което е важен елемент от стратегията за растеж и развитие на завода като световен производител.
Освен от FDA, заводът е сертифициран и от регулаторните органи на Бразилия и Австралия, което дава възможност за продуктите му да достигнат до пазарите на страните от Латинска Америка и Азиатскотихоокеанския регион.
„Имайки предвид големия обем производство и сложния продуктов микс, постигането на толкова високи резултати при инспекция от регулаторен орган като FDA представлява отлична оценка ,както на високото технологично ниво на производствените мощности, така и на високия професионализъм на екипа в завода“, коментира Иван Урумов, Вицепрезидент Производство Югоизточна Европа и Изп. директор на Актавис Дупница.

Няма коментари:

Публикуване на коментар