Translate

сряда, 23 септември 2015 г.

Децата -акцент на тазгодишната кампанията MOVE Week в страната



Безплатно катерене, зумба и тае бо са само малка част от заниманията, които ще бъдат
предложени на подрастващите в цяла България от партньорите на сдружение "BG Бъди активен", което координира инициативата. Спортен клуб "42", съвместно с дирекция ПИСТ на Столична община.
"BG Бъди активен" организира за първи път ходене по плоскa лента – slackline в Пловдив. Лентата е дълга 40 метра, широка 2,5 см. и бе бъде опъната на метър и половина над водата, а Серафим Захариев и Атанас Андев преминаха по нея
без да бъдат обезопасени.
MOVE Week България е част от MOVE Week Европа, включваща 38 европейски държави. Тази година MOVE Week 2015 в България партнира с Министерството на образованието, Министерството на здравеопазването, Национална спортна академия, Сдружението на общините, Спортс мениджмънт. MOVE Week е част от кампанията NowWeMOVE, подкрепяща Европейската седмица на спорта.
Най-активният ден за българските ученици ще бъде 25 септември, който е обявен за Европейски ден на спорта в училище. Той има за цел да популяризира здравословния начин на живот, физическата активност и доброволчество в сферата на спорта в училищата и извън тях, като основна роля играе социалният елемент. Очаква се на тази дата "BG Бъди активен" да даде на всички български ученици чисто нови и развити идеи и методологии под формата на "наръчник", който ще им помогне сами да организират събития със спортна насоченост.
Резултатите от направено проучване  показват, че 67% от анкетираните не поддържат добра физическа форма, а 76% не спортуват активно.
В голям процент спортуващите твърдят, че тези активности ги карат да се чувстват по-жизнени и по-здрави.

Няма коментари:

Публикуване на коментар