Translate

събота, 10 октомври 2015 г.

Съветът на ЕС одобри отпадането на роуминг таксите от средата на 2017 г.



Промените бяха одобрени от министрите на телекомуникациите на страните-членки, без
дебати, по време на Съвета по конкурентоспособност. Новият закон включва и първите европейски правила за защита на свободния достъп до интернет, съобщиха от пресцентъра на Съвета на ЕС.
Очаква се Европейският парламент да приеме текстовете в края на месец октомври, което ще сложи и края на законодателната процедура.
Новото законодателство ще влезе в сила 3 дни, след като бъде публикувано в официалния вестник на ЕС, което най-вероятно ще стане в края на ноември тази година, съобщиха още от Съвета.
--------
В началото на годината МС одобри изменения в Закона за електронните съобщения. Приетите изменения включват санкции, приложими при нарушаването на разпоредби на европейския Регламент за роуминга. Размерът на глобите е от 10 000 лв. до 2 000 000 лв. и е определен с цел да възпира нарушенията. На глоби подлежат нарушения, свързани с максималните цени на едро, цените на дребно на роуминг услугите, както и при неизпълнени задължения от страна на телекома, свързани с информирането на потребителите за условията за използване на роуминг услуга, съобщиха от прессекретариата на МС.

Снимка: real-business.ru

Няма коментари:

Публикуване на коментар