Translate

понеделник, 19 октомври 2015 г.

Изкуството за деца в нужда


Инициативата под надслов „Изкуството за деца в нужда“ е в помощ на подрастващите,
настанени в социални институции, помощни училища, домове и центрове за настаняване от семеен тип, които Фондацията „Св. Св. Константин и Елена“ от години подпомага.
В деня на покровителя на художниците Свети Лука Фондация обяви началото на новата сесия от ежегодната благотворителната кампания за продажба на произведения на изкуството, в полза на деца и младежи в неравностойно  положение.
В благотворителния каталог на инициативата „Изкуството за деца в нужда“ за 2015 година са включени над 130 картини, фотографии, малки пластики и икони на повече от 60 български и чуждестранни творци, като повечето от тях са дарили изцяло или частично своите произведения в подкрепа на кампанията. Сред имената са наши творци с международно признание – Стоимен Стоилов, Васил Петров, Светлин Ненов, Венцислав Антонов, Павел Митков, а също млади и талантливи български и чуждестранни автори.
Творбите са изложени като постоянна експозиция в арт пространството на Хотел & СПА Азалия в к.к. Св. Св. Константин и Елена.
Кулминацията на благотворителната разпродажба тази година е на 1 декември в Галерия „Графит“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар