Translate

събота, 10 октомври 2015 г.

Безплатен курс за млади художници ще развива дигиталните им умения в сферата на уеб технологиите



През октомври стартира още един безплатен курс от втората част на програмата Tech
Institute 2015 на Samsung. Курсът „Въведение в уеб технологиите“ е предназначен за студентите на Националната художествена академия и се провежда с  подкрепата на JobTiger.
Фокусът на обучението е върху овладяването на HTML и CSS, които стоят в основата на всеки сайт от интернет пространството. Опитът в уеб областта е добро допълване на уменията на дизайнери, интересуващи се от създаването на потребителски интерфейс на уеб сайтове или мобилни приложения. Той улеснява и подобрява процеса на изграждането на дизайн, тъй като дава възможност за реална преценка на ключови ситуации, които играят роля при графичното оформление на уеб или мобилна страница. Овладяването на HTML и CSS полага основа за развитие, от която може да се продължи в много области в уеб дизайна.
„Студентите в Националната художествена академия безспорно са  талантливи художници с усет към цветове, форми и дизайн. Надграждайки артистичните им умения с познания в уеб програмирането, освен като артисти, тези млади хора могат да се реализират на пазара на труда и в ИТ сферата.  Web Designer, Frond End Developer, User Interface/ User Experience Designer, това са само част от специалистите, от които почти всяка уеб ориентирана компания има нужда, като екипите, които се занимават с Front End Development са сред основните във всяка компания“, заяви Светлозар Петров, управител на JobTiger.
В края на обучението студентите ще създадат собствено портфолио и ще придобият нови технологични умения, които да им помогнат за по-успешната им реализация на пазара на труда.
Всеки от участниците в курса ще има възможността да получи персонално кариерно консултиране като освен това, всички успешно преминали обучението ще бъдат препоръчани на подбрани работодатели.
Курсът за „Въведение в уеб технологиите“ стартира на 22 октомври, а желаещите да се включат могат да кандидатстват до 11 октомври. Повече информация за курса може да научите тук: http://www.jobtiger.bg/tech-institute/

Няма коментари:

Публикуване на коментар