Translate

понеделник, 26 октомври 2015 г.

Международният ден на готвача бе отбелязан като част от програмата „Здрави деца в България“



 Ежегодно над 10 милиона готвачи от цял свят се включват в социални дейности в местните си
общности.
В София децата от район „Студентски“ готвиха по специални рецепти, заедно с водещи кулинари у нас, сред които създателката на кулинарния сайт „1001 рецепти“ Сандра Алексиева, председателят на „Евро-Ток България“ Жоро Иванов и познатия от популярното предаване Lord of The Chefs Ивайло Петков. В своите рецепти малчуганите използваха плодове, зеленчуци и продукти със седемте цвята на здравословните храни, а с помощта на професионалните готвачи научиха полезна информация за тяхното съдържание и хранителни качества. Най-добре представилите се деца бяха отличени със специални грамоти, връчени лично от зам.-кмета на район „Студентски“ г-жа Велина Белева.
Образователната програма за балансирано хранене и физическа активност в училище „Здрави деца в България“ се финансира от Нестле България, разработена е съвместно с Българската асоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания и се осъществява с подкрепата на редица институции и неправителствени организации.
Програмата „Здрави деца“ на Нестле е част от ангажимента на компанията за подобряване на храненето в цял свят чрез по-голяма информираност, придобиване на знания и разбиране за здравословното хранене, насърчаване на физическата активност, както и цялостното въздействие на тези фактори върху начина на живот. Програмата се осъществява в 80 страни, с подкрепата на над 300 партньори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар