Translate

събота, 10 октомври 2015 г.

Jardiance намалява обща и сърдечносъдова смъртност



Терапията с Jardiance® - единственият медикамент за лечение на диабет тип 2 води до
понижаване на кардиоваскуларния риск и опасността от хоспитализация за сърдечна недостатъчност. Също така снижава рискът от обща и сърдечносъдова смъртност.
Резултатите от проучването EMPA-REG OUTCOME® сочат, че е на лице значимо понижаване с 14% на сърдечносъдовия риск, при оценка на комбиниран показател за първична крайна цел по отношение на СС резултати, съставен от сърдечносъдова смърт, нефатален миокарден инфаркт или нефатален инсулт, когато медикаментът е добавен към обичайното лечение при пациенти със захарен диабет тип 2 и висок кардиоваскуларен риск.
Отчетено е намаляване на риска от кардиоваскуларна смърт с 38% и липса на значима разлика по отношение на  риска от нефатален инфаркт или нефатален инсулт.
Резултатите сочат още, че терапията с Jardiance® води до понижаване на риска от обща смъртност с 32% и на риска от хоспитализация за сърдечна недостатъчност с 35%.
Наблюдаваните ползи от Jardiance® надминават тези на вече прилаганите при пациентите други терапии за диабет тип 2 и/или сърдечносъдово заболяване, като например медикаменти за понижаване на кръвното налягане и холестерола.
Честотата на случаи на диабетна кетоацидоза е около или под 0,1% и е сходна във всички групи пациенти, участвали в изпитването, тоест в групите на empagliflozin и на плацебо.
„Резултатите от клиничното изпитване EMPA-REG OUTCOME® са окуражаващи за здравните специалисти и техните пациенти“, заяви д-р Кристофър Канън,  професор по медицина в Женската болница „Бригам“ в Харвардския медицински колеж в Бостън, който не е участвал в изпитването.
„Всички ние в Boehringer Ingelheim сме изключително щастливи да споделим с медицинската общност резултатите от клиничното изпитване EMPA-REG OUTCOME®. Сърдечносъдовите заболявания са причина номер едно за смъртност в световен мащаб при пациентите със захарен диабет тип 2 и понижаването на кардиоваскуларния риск, включително риска от смъртност, е основен компонент от контрола на диабета“, сподели проф. Ханс-Юрген Вьорле, Вицепрезидент отдел „Медицина“ в Boehringer Ingelheim.
Данните са представени на 51-вата годишна среща на Европейската асоциация за изследване на диабет в Стокхолм, Швеция и едновременно публикувани в New England Journal of Medicine www.nejm.org.
--------
EMPA-REG OUTCOME® е дългосрочно, многоцентрово, рандомизирано, двойно-сляпо, плацебо-контролирано клинично изпитване, с участието на над 7000 пациенти със ЗДТ2 и висок сърдечносъдов риск от 42 държави. Проучването е проектирано с цел да оцени ефекта на Jardiance® (empagliflozin) (10 mg или 25 mg, веднъж дневно), добавен към обичайното лечение, в сравнение с плацебо, също добавено към стандартното лечение. Първичната крайна цел е определена като време до първата проява на СС смърт или нефатален миокарден инфаркт (МИ) или нефатален инсулт.
Регистрирани са 772 сърдечносъдови събития от вида на включените в съставната първична крайна цел в проучването EMPA-REG OUTCOME®, за среден период на наблюдение от 3,1 години.
От 7020 лекувани пациенти, повече от 97% са завършили изпитването и в края на проучването, жизнения статус на 99% от пациентите е бил известен.


Няма коментари:

Публикуване на коментар