Translate

вторник, 27 октомври 2015 г.

Херман Раребел от SCORPIONS написва песен за Терезиенойл след излекувана рана


На тематичен австрийски традиционен обяд в една от най-великолепните барокови
сгради в столицата, построена от австрийски архитект – къщата на Яблански, Ведра Интернешънъл представи историята и действието на лечебното масло Терезиенойл. Шеф Андре Токев, отличен познавач на тиролската кухня, селектира най-характерните ястия от тази област в Алпите, пресъздавайки вкуса и духа на земите, които пазят легендата за лечебното масло Терезиенойл.
Специално за събитието от Австрия пристигна Терезия Райтзамер, в чието семейството вече 7 века от поколение на поколение се предава и пази рецептата на лечебния мехлем. 
Интересна история, свързана с Терезиенойл, е тази на барабаниста Херман Раребел от група Scorpions, който в продължение на 40 години страда от трудно лечима рана. Негов приятел му разказва за Терезиенойл, но в началото Херман отказва да го изпробва, защото смята, че опитал всичко и че маслото вероятно няма да му помогне. Приятелят му обаче е изключително настоятелен и музикантът в крайна сметка се съгласява да опита и се среща с Терезия в Мюнхен. Тогава той се зарича, че ако Терезиенойл му помогне да се справи с проблема, ще посвети на маслото песен. След 10 дни Терезия и Херман се срещат отново в Мюнхен, където той съобщава, че проблемът е изчезнал и че пише песен. Така се появява песента „Let it shine“, посветена на Терезиенойл.

Няма коментари:

Публикуване на коментар