Translate

неделя, 22 ноември 2015 г.

Absolut поставя старт на проекта Reinvent и ще преобрази Модерен/ Независим театър



Първото събитие ще преобрази театралното пространство с мащабна арт инсталация на
сценографа Никола Тороманов и музиката на
Aerea Negrot от Hercules & Love Affair на 28 ноември.

Инсталацията от огледало, която ще постави основата на Reinvent проект, ще бъде надграждана от още шест артиста в следващите събития от проекта, за да предаде финалното послание, заложено във философията на Absolut и проекта Reinvent.
Вдъхновени от дългогодишната си страст да работят с иновативни артисти, Absolut отново си колаборира с най-интересните имена от българската сцена. Името на Тороманов е свързано с почти всички постановки на Явор Гърдев и режисьори от класата на Мариус Куркински, Крикор Азарян и Стоян Камбарев. През 2007-ма печели “Икар” за сценографията на “Крал Лир” в Народния, а година по-късно – “Аскеер” за “Валентиновден” в театър “Зад канала”.
Важна част от преоткриването на театралното пространство за нощен живот ще бъде и музиката на специалния гост Aerea Negrot, позната от музикалния проект Hercules&Love Affair. Negrot е родена във Венецуела, но е живяла и в Хага, Порто, и сега в Берлин. Макар да се изявява и като авангардна танцьорка, тя е и класическа певица, чийто глас напомня за този на Мария Калас. Музиката й е отлична селекция от нежен и мелодичен хаус, понякога преливащ в тек хаус, смесен с джаз и кабаретни мотиви.
В следващите събития Absolut Reinvent ще вдъхне нов нощен живот на още шест места, които познаваме с дневната им функция. Вдъхновението за Absolut Reinvent идва от вечния дизайн на иконичната Absolut бутилка, която преоткриваме с обновен дизайн през този сезон. Концепцията за тазгодишната кампания продължава и мисията на вече реализираните Transform Today проекти за колаборации с артисти, които трансформират себе си и средата, в която живеят и работят.
Билети в предварителна продажба може да намерите в мрежата на Eventim, на цена от 10 лв. или на място за 20лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар