Translate

вторник, 3 ноември 2015 г.

Новата сграда на ДКЦ „Св. Панталеймон” отвори врати в центъра на Плевен




Д-р Елиза Георгиева, д-р Йордан Георгиев, доц. Венци Росманов и д-р Пламен Ненов,
след водосвета и освещаването на сградата, тържествено прерязаха лентата, под музикалния съпровод на Общинския духов оркестър Плевен.
Д-р Методи Янков, член на управителния съвет на Националното сдружение на частните болници, подчерта, че новият център ще има важен принос към повишаване качеството на доболничното медицинско обслужване в Плевен.
Сред гостите, уважили събитието бяха областният управител на Плевен Ралица Добрева, народният представител Владислав Ников, проф. Любомир Стойков и др, които се насладиха на изпълненията на гранддамата на българската музика Силвия Кацарова и на чаровната Симона Иванова от Свищов, финалист в Детска Евровизия 2015 г. 
ДКЦ „Св. Панталеймон” е с обща площ 1900 кв. м. Сградата е пет етажна, като на четири от тях има по осем лекарски кабинета и една манипулационна, а на петия етаж е разположено елегантно кафе с голяма тераса.Центърът покрива почти всички медицински специалности и има сключен договор с НЗОК. Оборудван е с модерна клинична лаборатория, последно поколение рентген, ехограф и физиотерапия, урологичен, ендокринологичен, алергологичен, хематологичен и офталмологичен кабинет - с модерна апаратура за очни операции. 
Лекарите на ДКЦ „Св. Панталеймон” са с отличен професионален опит и квалификация общопрактикуващи и специалисти в различни области, които ще предлагат качествена извънболнична медицинска помощ.
Интериорът на медицинското заведение е решен в сиво-бежава гама, като са избегнати класическите болнични цветове, бяло, синьо и др., с цел да се създадат топлина и уют за посетителите. 
Това е четвъртата медицинска сграда, която семейство Георгиеви създават за последните осем години. За този период лечебните заведения с името „Свети Панталеймон” се утвърдиха  като пример за това, че здравеопазването в България може да бъде на високо ниво и показаха нагледно какво представлява качественият модел на медицинско обслужване.





Няма коментари:

Публикуване на коментар