Translate

четвъртък, 12 ноември 2015 г.

Отбелязваме Световния ден за борба с диабета с крос в Борисоватата градина



На 15 ноември 2015 г.  в парк „Борисова градина” Асоциация „Диабет тип 2“ съвместно със Столична община ще отбележи Световния ден за борба с диабета с крос под надслов „<6“ - крос в подкрепа на хората с диабет.
От 10:00 до 11:00 часа участниците ще могат да получат стартовите си номера на пункта за регистрация, където ще бъдат разделени в трите трасета за бягане – 1 км за деца, 1,5 км или 3 км за възрастни. Кросът ще стартира от площадката до чешмата пред бюст-паметника на Васил Левски и ще финишира отново там. 
Спортното събитие ще бъде открито от двукратния световен шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев, съобщават организаторите.
Участие могат да вземат хора с диабет, техните семейства и всички, които ги подкрепят, като всеки желаещ да се включи в инициативата ще може да се регистрира за участие и в самия ден на събитието, като попълни кратко информирано съгласие.
Наградният фонд включва продукти, стимулиращи спортуването и физически активния начин на живот. Наградите ще бъдат раздадени чрез томбола, в която ще са включени стартовите номера на всички участници.
Основното послание на организаторите е, че има по-малко от шест неща, които човек може да прави, за да поддържа кръвната си захар по-ниска от 6 (максималната референтна стойност, определена от СЗО за наличие на захар в кръвта).
Целта е да се насърчи здравословният начин на живот, да се подчертае важността на физическата активност за заболяването и да се припомни, че по този начин диабет тип 2 може да бъде напълно избегнат. От друга страна, това събитие ще покаже, че хората, болни от диабет, не се различават от всички останали и не бива да бъдат дискриминирани.
Събитието се организира с партньорството на Младежки спортен клуб „София-Европа“ и Национална пациентска организация. 

Снимка: teenproblem.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар