Translate

четвъртък, 26 ноември 2015 г.

National Geographic Channel изследва глобалното затопляне в новия епизод на „Изследовател“



Филмът предлага свеж, увлекателен и провокиращ размисъл подход към климатичните
промени. Специален гост в епизода е холивудската екшън звезда Арнолд Шварценегер.
Предаването проследява научните факти за затоплянето на земното кълбо и по какъв начин това се отразява на хората в различните точки на света. Специалисти предупреждават за войни за вода, бунтове за храна и масови миграции на климатични бежанци. Бил Най разглежда реакцията на световното население, изправено пред дилемата как да спаси човешкия вид и планетата от повишаващите се
температури и екстремните явления. Умелият научен говорител разглежда проявите на отричане, гняв, договаряне, депресия и приемане. Те представляват клинични фази на скърбенето и отразяват споделените емоции на хората във връзка с глобалния проблем.
Водещият се сблъсква с хора, които отричат упорито промените, с активисти за опазването на околната среда и поддръжници на въглеродните квоти. Той се запознава с учените и инженерите, които трескаво преосмислят начините за производство, пренос и употреба на енергия. В крайна сметка Бил Най се опитва да разработи план за действие, свързан с климатичните промени.
Филмът „Изследовател: Глобалното затопляне с Бил Най” е продуциран за National Geographic Channel от National Geographic Studios (с президент Брук Рънет) и Castle Pictures (с изпълнителен продуцент Кристофър Касъл). Хамиш Микура от National Geographic Channels International е изпълнителен вицепрезидент и началник отдел Международно съдържание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар