Translate

сряда, 2 декември 2015 г.

Военномедицинска академия отбеляза 124 години от създаването си



Празникът започна с поднасяне на венци пред Паметника на загиналите медицински чинове пред болницата, а тържеството уважиха държавният глава и върховен главнокомандващ на
Въоръжените сили Росен Плевнелиев, министър-председателят Бойко Борисов, министърът на отбраната Николай Ненчев и заместникът му Орхан Исмаилов, министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на БЛС Венцислав Грозев,  генерали, офицери и директори на болници.
„За нас е изключителна чест да отбележим този ден, не защото това е празника на Военномедицинска академия, а защото ВМА е марката, с която всички се гордеем, майката, която създаде всички нас и надеждата за голяма част от населението на страната. ВМА винаги е била марка и синоним на високо качество, но това за нас означаваше трудността да задържим това качество и да осъществим необходимата реформа. Поставихме си амбициозни цели и нямаше как да ги постигнем без подкрепата на премиера, на военния министър, на президента, на здравния министър, на цялото общество. Но всичко това мина през вашия гръб, колеги. И аз ви благодаря, защото това доверие ние го оправдахме”, заяви в словото си началникът на ВМА ген. майор член-кореспондент проф. Николай Петров.
Официалните лица изказаха своите благодарности към ръководството на ВМА и на служителите за усилията, които полагат за затвърждаването на болницата като предпочитано лечебно заведение в страната, както и за проведените реформи с цел стабилизирането му.
Отбелязването на 124-тата годишнина от създаването на ВМА завърши с концерт на представители на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили.

Няма коментари:

Публикуване на коментар