Translate

понеделник, 15 февруари 2016 г.

18 компании - отличени с годишен знак „Отговорна компания - отговорни служители“ за 2015 година



Над 500 000 лева дарени по ведомост и над 12 000 часа доброволен труд 

Годишният знак за дарителство от работното място е ежегодно отличие за компаниите,
насърчаващи ангажирането на служителите към обществено значими каузи като част от политиката им за корпоративна социална отговорност. То се връчва за втори път и е учредено от Фондация „Помощ за благотворителността в България” (ФПББ), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) и Българска асоциация за управление на хора (БАУХ).
Със златен знак за 2015 г. бяха отличени КонтурГлобал Марица Изток 3 (за втора година) и Виваком.
Сребърен знак бе връчен на еКомера, Инвестбанк,  Сити България, Теленор България, САП България.
Бронзов знак бе присъден на Мобилтел, Eймс Хюмън Кепитал, Монделийз България, Актавис, ОмегаСофт, Аурубис България, Ди Ейч Ел Експрес България, Софийска вода, Атос Ай Ти Солушънс енд Сървисис.
С годишен знак бе отбелязан и приносът на работещите в Българското национално радио и Бианор Холдинг.
Тази година бе връчена и специална награда за професионалисти, развиващи дарителството от работното място в компаниите, в които работят, по креативен, професионален и ефективен начин. Отличени бяха „двигателите“ в Инвестбанк - Калина Маринова, Катя Цицелкова, Пепа Тонева, Христофор Лалев, Юлия Кунова-Петкова, Жана Попова-Димитрова, Николай Стоянов, Пламена Христова. Голямата награда за 2015 бе присъдена на екипа на еКомера - Павел Стефанов, Пенка Джиджова, Георги Спасиянов , Ставрос Ставру.
“Всички вие заслужавате награда, защото сте преборили много трудни неща. Ние често си казваме, че хората всъщност искат да даряват и да доброволстват и сякаш е най-логично да го правим на работното място, където прекарваме средно по 10 часа на ден и най-близките ни хора са колегите ни. Но на практика знаем колко е трудно това, така че ви благодаря да всички усилия, благодарение на които една добра хипотеза става реалност”, каза Елица Баракова, директор на ФПББ. 
------
Какво стои за тези отличия?
Над 500 000 лева са дарени по ведомост и над 12 000 часа доброволен труд са предоставили на различни благотворителни каузи служителите на отличените компании през 2015 година. Това са повече от 3250 души, които даряват всеки месец чрез програмата за дарителство по ведомост на Фондация „Помощ за благотворителността в България“. Тази дейност се подпомага от 53-ма професионалисти  по връзки с обществеността и човешки ресурси. Работодателите целенасочено подкрепят дарителството на своите служители – някои удвояват даренията им, други насърчават доброволчеството в работно време. В много от компаниите има изградени специални комитети на служителите.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар