Translate

петък, 26 февруари 2016 г.

Една пета от избирателите на Тръмп съжаляват за отмяната на робството



 Близо 20% от избирателите на Доналд Тръмп съжаляват за отмяната на робството, показва проучване на общественото мнение на YouGov, цитирано от в. "Ню Йорк таймс".
41% от хората, които смятат, че на чужденците мюсюлмани трябва да им се забрани да влизат в САЩ, гласуват за бизнесмена, показват екзитполове от първичния вот в Южна Каролина.
Една трета от избирателите на Тръмп в този щат освен това искат на хомосексуалните да не е разрешено да идват в Америка. На това мнение са само 17% от привържениците на Тед Крус и Марко Рубио. Бизнесменът е спечелил подкрепата на половината републиканци, които искат нелегалните имигранти да бъдат депортирани незабавно.
Изумително е колко е плътна подкрепата за Тръмп в различните демографски групи – той има 41% сред определящите се като консервативни избиратели, 40% сред младите, 38% от мъжете, 36% от самоопределените републиканци, 35% от евангелистите, 35% от хората на средна възраст, 30% от определилите се за независими, 30% от много консервативните, 30% от възрастните и 29% от умерените. Това показва проучване на Public Policy Polling. На практика той обединява членове на партията, които традиционно са опоненти по време на изборите.
От "Ню Йорк таймс" предупреждават, че изследването на YouGov е от януари, преди началото на първичните избори, а PPP е свързана с Демократическата партия. Все пак от медията смятат, че резултатите от трите проучвания, взети заедно, дават добра картина на избирателите на Тръмп.
Бизнесменът спечели с голяма преднина последните първични избори в Невада. Освен това победи и в Южна Каролина и Ню Хемпшър; засега му се изплъзна само Айова.

Novinite.Bg

Снимка: svobodata.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар