Translate

понеделник, 15 февруари 2016 г.

Здравният министър д-р Петър Москов ще подаде оставка, но едва след като изпълни ангажиментите си в здравеопазването



Тези михлюзи, които повтарят мантрата, колко е лошо здравеопазването в момента, го управляват не в последните 25 г., а в последните 40 г.

Не ми е житейска цел да бъда министър. В момента, в който съм си свършил работата, бих
подал оставка съвсем доброволно, отсече той във връзка с вота на недоверие към правителството, внесен от БСП, ДПС и независими депутати, относно сектор здравеопазване.
 „Нещата не опират до моята оставка, а до това дали това са добри ходове и хората имат по-добър достъп до здравеопазването. Това, което се опитваме да направим в момента, не е хаос, а промяна ", заяви д-р Москов в национален ефир и добави, че неговата оставка я искат още от 10-ия ден и „сега продължават, защото ги боли".
По думите му хората, които са внесли вота, "са 95% от тези михлюзи, които повтарят мантрата, колко е лошо здравеопазването в момента, а го управляват не в последните 25 г., а в последните 40 г. години и обясняват непрекъснато как трябва да изглежда тази (здравната) система. „Имат ли малко чувство за срам тези хора? Е, добре ли е здравеопазването? "Ако сте доволни от нея - слушайте тези хора! Ако не сте – нека я променим заедно!, заяви той и увери, че "в системата на здравеопазването за първи път има човек, който не се прекланя пред икономически интереси".
Д-р Москов и напомни, че полага максимални усилия, за да накара лекарите да се чувстват защитени и уважавани, а пациентите -лекувани добре.
Според него целенасоченото разграбване на системата заслужава много по-тежка квалификация. "В момента системата е лечение за бедни или за богати", заяви още  д-р Москов. По думите му основания за вота няма.
Здравният министър представи нови данни от НРД 2016, чието сключване предстои. В него са предвидени 630 000 направления повече, над пет милиона бройки нови изследвания в доболничната помощ. Увеличават се и профилактичните прегледи на децата с 240 хиляди предварително заплатени.
„Ето по този начин държавата, касата и правителството ще ограничат вашия достъп до здравеопазване”, каза иронично здравният министър и подчерта, че той говори с факти, а не с епитети и за първи път вижда вот на недоверие с елемент на литературен разказ.

Снимка: pik.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар