Translate

вторник, 16 февруари 2016 г.

Приключи ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО - най-мащабния туристически форум в България



Всяка година той предоставя на туроператори, хотелиери и фирми от сектора нови бизнес 
възможности и инициативи. Тази година мотото на ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО бе - Туризмът подарява надежда!


Идеята е да се докаже, че независимо от трудностите туризма е индустрия на гостоприемството и в продължение на най-почитаните български традиции за спомоществователство на науката и образованието. Крайната цел – да се подкрепи един български ученик, който ще остане да работи в България, като му се предложи стаж, финансово подпомагане в обучението и сигурна работа след завършване на XII клас.
ПРИМ ЕКСПО бе организатор на изложението, което премина под патронажа на Министерство на туризма, в партньорство със Столична община, БТК, БХРА, БАТА, БУБСПА, АБТТА, Софийски съвет по туризъм, в периода 11-13.02.2016 г.
Събитието събра за 33-ти пореден път в Интер Експо Център–София,над
380 участници и представители на туристическия бизнес от България и много други страни. Министерство на туризма взе участие с над 25 браншови туристически организации. Силно бе присъствието на борсата на български общини и туристически информационни центрове.
С национални щандове участват Министерство на туризма – България, Министерство на културата и туризма на Република Турция, Национална туристическа организация-Република Сърбия, Агенция за промотиране и подкрепа на туризма - БЮР Македония, Министерство на туризма на Индонезия, Министерство на туризма – Унгария, Национален туристически борд - Мароко, Министерство на туризма - Куба, Туристическо конгресно бюро – Загреб (Хърватия), Конгресно бюро – Москва (Русия). Туроператори и агенции, общини и хотели от Гърция, Италия, Испания, Полша, САЩ, Чехия, Португалия, Румъния.
Форумът бе съпътстван с дискусии, презентации, атрактивни програми, демонстрации, томболи и др.
Тази година във фокуса на проведените кръгли маси  бяха темите - България за развитието на планинския туризъм, София –Европейска столица на спорта 2018, „България - конкурентна дестинация, развиваща целогодишен медикъл спа, спа и уелнес туризъм“ и др.
На фона на многобройните негативни събития и проблеми, които засегнаха трайно световния туризъм през 2015 г., с включването си в ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2016, българските и чуждестранни участници доказаха, че туризмът е бизнес без алтернатива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар