Translate

вторник, 16 февруари 2016 г.

VIVACOM и pCloud -първото по рода си партньорство за ИКТ сектора с уникална услуга



Българският телеком VIVACOM и швейцарската компания за облачни услуги pCloud представиха приложението VIVA pCloud, което предоставя безплатен достъп до 128 GB облачно пространство, като част от избрани планова от тарифните линии Smart и iTraffic. Клиентите на всички останали планове на VIVACOM може да се възползват от иновативната услуга, която дава достъп на потребителите до облачно пространство и ултрабърза интернет връзка срещу месечен абонамент от 2,99 лв. За сега услугата е само за частните клиенти, но след около 2 м. тя ще бъде достъпна и за бизнес клиентите на Виваком.
-Нуждите на потребителите се променят ежедневно и днес те най-вече се пречупват през смарт потребителите. Технологиите все повече се интегрират в съвременния ни живот. Най-важното в иновациите е да се предоставя сигурност и да се спестява време. Създаването на по-конкурентни услуги води до развитие в технологиите и комуникациите, които с всеки изминат ден стават все по-тясно свързани, а партньорствата в иновациите са движещата сила в сектора, сподели Тунио Зафер, главен изпълнителен директор на pCloud.
По думите му обединявайки своето ноу-хау тяхната обща мисия е да предложат неограничени възможности за комуникация на своите клиенти, като им предоставят съхранение и достъп, където и когато пожелаят потребителите, до техния виртуален свят. Зафер подчерта, че облачните услуги осигуряват изключителна сигурност при съхраняването на всякаква информация и ценни мигове.
От представените от него данни стана ясно, че в 80% от случаите, когато човек изгуби информацията си това се дължи в 44% на забравени смартфони,в 25% на откраднати и в 31% на унищожени телефони.
-Българското ноу-хау трябва да се пази и развива и в тговор на това стартирахме този наш общ проект. Партньорството ни с pCloud е поредното доказателство, че VIVACOM като модерна и отворена към иновациите компания е ориентирана към клиентите и се стреми винаги да им предложи точно това, което е най-необходимо и важно за тях, каза Стефан Хинков, старши мениджър „Услуги за частни клиенти“ във VIVACOM.
Той съобщи, че вече има близо 50 хил. потребители у нас на услугата т.е. процентът на абонатите от Българя е абсолютно релевантен към тези в световен мащаб. Освен това сме в топ 10 на плащащите потребители за подобни услуги, което ще рече, че българите са отворени към новите иновативни решения.
Приложението може да бъде свалено от VIVA Apps на всяко Android устройство, a предоставеното пространство от 128 GB позволява на потребителите да увеличат паметта на телефона си до 16 пъти и да имат винаги свободно пространство за своите файлове. Клиенти със смартфони и таблети с различна операционна система могат да се възползват от услугата, след като свалят приложението от Apple AppStore и се регистрират преди това на сайта www.pcloud.com/vivapcloud. В 128 GB се побират 10 000 е-книги, до 60 000 снимки или до 30 000 любими песни. След месец приложението ще бъде достъпно и за абонатите с Windows, Linux  т. н., каза още Хинков.
Сървърите на тази световна услуга не са в България и имат най-високо ниво на сигурност. Ето защо досега обявената награда от 100 хил. дол., за пробив в системата, никой хакер не е успял да грабне.
Двете компании заявиха, че за тях обратната връзка с потребителите е от изключителна важност, за да вдигнат услугите си на още по-високо качествено ниво, а в зависимост от резултатите от сътрудничеството планират по-мащабно партньорство, насочено към решения за българския бизнес.

------
Информационни и комуникационни технологии (ИКТ)

Няма коментари:

Публикуване на коментар