Translate

вторник, 15 март 2016 г.

В София над 130 компании предлагат работни позиции за младежи, завършващи висшето си образование




Петнадесетото издание на най-голямото младежко кариерно събитие в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ бе официално открито днес от Светлозар
Петров - Управител на ДжобТайгър, г-жа Йорданка Фандъкова – Кмет на гр. София, проф. Костадин Костадинов – Заместник-министър на образованието и науката, г-жа Елка Димитрова – Директор на дирекция „Политика на пазара на труда и трудова мобилност“ в МТСП , и г-жа Нели Ангелова – Бизнес мениджър „Кулинарни продукти“ и „Мениджър корпоративни връзки“ в Нестле България.
Те пожелаха успех на тазгодишното издание на форума и по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти през тази година.
Форумът ще протече в София два дни – 15 и 16 март от 10:00 ч, до 18:00 ч., в НДК. Основната му цел е работодателите да се срещнат със своите потенциални служители, а студентите и младите специалисти да открият възможности за професионална реализация.
Сред задачите на ежегодния кариерен форум е да представи по нов, интересен и лесен начин какви стъпки трябва да извърви всеки човек, за да изгради успешна кариера, да помогне на компаниите да се представят по най-добрия възможен начин и не на последно място, да намали младежката безработица. За целта, всеки посетител ще може да получи кариерни съвети и консултации на щанда на JobTiger (как да подготви CV-то си, как да се представи най-добре по време на интервю и т.н.), както и в специално отделен за целта допълнителен кът, на който ще присъстват и представители на Нестле България. За първи път в рамките на „Национални дни на кариерата“ ще се провеждат и дискусионни панели, където представители
на различни компании ще обсъдят заедно с посетителите актуални теми, свързани с пазара на
труда и стартирането на кариера!
Тази година, в събитието ще се включат над 175 компании в цялата страна, които ще представят свободните си стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. След София, кариерният форум ще се състои и в:
-Варна - 21 март, Галерия „Графит”;
-Русе - 23 март, Русенски университет „Ангел Кънчев";
 -Велико Търново - 28 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус;
 -Свищов - 30 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”;
-Пловдив - 4 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център;
-Бургас - 6 април, Бургаски свободен университет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар