Translate

неделя, 27 март 2016 г.

Проекторешение на МЗ предвижда към 26-те университетски болници в страната да бъдат добавени още четири



 В МБАЛ "Дева Мария" - Бургас ще се обучават медицински сестри и акушерки, студенти от
направление „Медицина“както и специализанти по съдова хирургия, урология, анестезиология и интензивно лечение, неонатология, хирургия, ортопедия и травматология, кардиология, нервни болести, АГ и образна диагностика.
МБАЛ - Русе също ще осигурява практическо обучение на студенти от професионално направление „Медицина“, акушерки, медсестри, специализанти по 28 специалности за лекари, както и специализанти от направление „Здравни грижи“ по специалностите „анестезиология и интензивни грижи“ и „операционна и превързочна техника“.
В МБАЛ „Пълмед“ – Пловдив ще се обучават студенти по медицина, медсестри и акушерки. Там следдипломно обучение лекарите ще могат да получат по девет специалности. В Пазарджик лечебното заведение ще предостави, както обучение за студенти по медицина, медсестри и акушерки, така и следдипломно обучение по 12 специалности за лекари.
И в МБАЛ „Еврохоспитал Пловдив“ ще се обучава студенти по медицина и медсестри, както и лекари специализанти по специалностите анестезиология и интензивно лечение, гасдтроентерология, ортопедия и травматология, ревматология и хирургия.
Всички лечебни заведения са предложени за университетски съответно от ректорите на МУ – Варна, МУ – Пловдив и Русенския университет „Ангел Кънчев“.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар