Translate

понеделник, 14 март 2016 г.

ПМГ-Бургас посреща ученици от 3 държави по Еразъм +



Ученици от Полша, Турция и Италия си дават среща в Бургас под домакинството на ПМГ
„Акад. Никола Обрешков“, от 13 до 19 март т. г.. Гостуването е в рамките на проекта „The ruins of the past to power Europeans’ future” по програма „Еразъм+” и има за цел да обобщи дейностите, извършени до момента, както и да начертае задачите за втората работна година. Сред основните ангажименти на проекта е да бъде анализирано разминаването между изискванията за компетенции и умения на младите хора, които нашето време изисква и тези, които училищата развиват.
Срещата е заложена като втора учебна мобилност за ученици и преподаватели и ще запознае участниците с българската култура, история и образователен живот. За да се доближат максимално до българския бит, учениците от чужбина ще бъдат настанени в приемни семейства. Старт на домакинството официално ще бъде даден в бургаското Морско казино на 14.03 с концерт, подготвен от възпитаниците на ПМГ. Веднага след това гостите ще се запознаят с кулинарните особености на българската кухня с домашно приготвени ястия. По-късно предстои представяне на страната, региона и града ни и специално подготвен от домакините изненада, в който са включени разнообразни теми за всички партньорски страни.
В програмата е включен и ден във Варна, където участниците по проекта ще направят тур в Историческия музей и ще разгледат авио-космическия център и планетариума на комплекс Камчия. Веднага след морската столица е предвидена и разходка из гордостта на ЮНЕСКО- Несебър. А по-късно и посещение в Бръшлян, който ще покаже традициите и обичаите на Странджа планина, а Созопол ще разкрие своите антични тайни. Представителите на Математическата гимназия не са забравили да включат и последния впечатляващ проект на Бургас - туристическия комплекс Акве Калиде.
-Проектът, по който работим, разглежда културното и историческото наследство като фундамент, върху който да се изгради европейското бъдеще. За наша радост страната ни е богата на такива ценности, а ние с удоволствие сме готови да ги презентираме.  С любезната подкрепа на Община Бургас сме се постарали да покажем повече за краткото гостуване на партньорите ни. Възпитаниците ни осъзнават отговорността да бъдат посланици на България в този проект, осъзнават големия ангажимент на домакинството и са се постарали да организират програмата така, че да бъде полезна и занимателна и същевременно да не бъде изтощителна, коментират  ръководителите на проекта от българска страна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар