Translate

сряда, 9 март 2016 г.

ПМГ „Акад. Никола Обрешков“- Бургас- 45 години на върха



С двуседмична програма ПМГ „Акад. Никола Обрешков“- Бургас отбеляза своите 45 години сред училищата- първенци в българското образование

Старт на празничната програма бе даден със състезание по математика за учениците от 1 до 7 клас.  Победителите бяха  наградени на официална церемония на 8 март в
Културен център Морско казино. Заедно с това бе представен и новият сборник, който ПМГ- Бургас издава по случай рождения си ден. Сборникът е насочен към учениците от 4 до 7 клас и излиза под името „Математика в търсене на таланти“. Авторски колектив от гимназията е подбрал най-доброто от състезанията по математика в последните години, за да улесни подготовката на учениците, борещи се за място в природоматематическите гимназии в страната.
Въпреки подчертаната си математическа насоченост, от ПМГ не са забравили да включат в програмата и изяви по други предмети. Спортен празник и домакинство на Националното състезание по физика допълват разнообразието от събития.
Ръководството на ПМГ не е подминало и онези учители, които са оставили години от своя живот пред черната дъска, създавайки победители в олимпиади и състезания, а днес вече са в заслужена почивка.
Кулминация на тържествата ще бъде празничният концерт, който ще разкрие разнообразието от таланти, които учениците от ПМГ- Бургас притежават. Освен изненадите, които математиците са подготвили за своите гости, поздрав ще поднесат възпитаници на НУМСИ „Панчо Владигеров“, ГЧЕ „Г.С. Раковски“ и  ГПНЕ „Гьоте“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар