Translate

четвъртък, 17 март 2016 г.

Министърът на младежта и спорта и футболисти от Левски и ЦСКА откриха петото издание на „Купата на Кока-Кола: Движи се!“



Лео, Михаела Филева, Михаела Маринова и Кристиян Костов бяха сред посланиците на тазгодишното издание на турнира 

Събитието даде официален старт на инициативата, която има за цел да популяризира активния
начин на живот сред подрастващи и младежи по забавен и увлекателен за тях начин. За трета поредна година футболната надпревара ще се състои в 8 региона в страната, за да допринесе за повишаване на физическата активност, движението и спорта сред подрастващите.
През 016 г. за „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ ще бъдат спечелени и две специални награди за феърплей, които лично кметът на Столична община ще връчи на избрани отбори от София.
В тазгодишното издание на турнира ще участват 15000 ученици от над 370 училища в цялата страна.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев подчерта колко е важно да има повече частни инициативи, които да насърчават младежите да спортуват, както в училище, така и в свободното си време. Той се обърна към присъстващите отбори-участници в турнира, с призив да се наслаждават на играта и да използват всеки удобен повод да спортуват и да се движат.
През 2016 г. футболната надпревара ще се състои на територията на 8 региона в страната: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, София и Стара Загора и отново ще протече под мотото „Движи се!“
Освен ученици на възраст между 12 и 14 години, тази година в надпреварата ще се включат и участници от нова възрастова група. По-големите състезатели в турнирите, на възраст между 14 и 16 години, също ще имат шанса да участват в мачовете за София и да премерят сили за голямата награда. Шампионите от двете възрастови групи ще си тръгнат не само с престижния трофей, но и с голямата награда – посещение на едни от най-вълнуващите футболни
надпревари това лято. Двата отбора ще посетят два четвърт-финални мача от UEFA Euro 2016, които ще се проведат във Франция.
В тазгодишното издание на „Купата на Coca-Cola, освен състезанието по танци „Раздвижи своя талант“, което ще се проведе за втора поредна година, всички фенове и поддръжници на отборите ще имат възможност да се включат и в редица нови предизвикателства. За да се привлекато и родителите на стадиона, ще бъде организирана специалната семейна игра „Веселата Джага“, в която са предвидени атрактивни награди за малки и големи. Скоростна надпревара с тротинетки ще покачи адреналина на публиката и ще предложи редица забавни моменти на всички, които вземат участие в нея. Много други игри и спортни активности ще дадат възможност на момчетата и момичетата, които не са преки участници във футболния турнир, да се раздвижат и да се забавляват заедно любимите си звезди, сред които Михаела Филева, Михаела Маринова и Кристиян Костов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар