Translate

четвъртък, 24 март 2016 г.

„Неформална работилница „Златен орех“ – инструменти за образование за устойчиво развитие“



Проектът „Платформа за популяризиране и качество на образованието за устойчиво развитие“
приключва с „Неформална работилница „Златен орех“ – инструменти за образование за устойчиво развитие“ на 01 април 2016 г.
Мероприятието ще събере на едно място обучители и експерти от цялата страна, които ще имат възможност да повишат капацитета си, да обменят методи и добри практики. По време на форума ще бъде представена мрежата за неформално образование за устойчиво развитие „Златен орех“, едноименния знак за качество и уебплатформата www.ZlatenOreh.net. Именно уебсайтът е мястото, където организациите от мрежата ще споделят новини и бъдещи събития, а учители, родители и учащи ще намират лесно качествени неформални обучения на културна, социална, икономическа и екологична тематика. Ще се проведат и шест работилници, споделящи шест неформални методи, свързани с различни аспекти на устойчивото развитие. Работилниците ще се водят от организациите-партньори по проекта и ще бъдат повод за обмен на успешни практики между участниците в събитието.
На 01 април ще станат ясни победителите от националния конкурс „Влез в час с уроците на природата“ в четирите категории „НПО и институции, извършващи образователни дейности”, „Социално отговорен бизнес”, „Учители” и „Ученици”. Над 60 участници от всички кътчета на България се включиха в надпреварата с вдъхновяващи идеи за образованието, опазването на околната среда и ролята на човека в нея. Сред наградите за победителите са неформален обучителен уикенд в новия младежки интерпретационен еколагер в село Очин дол и неформален обучителен уикенд в „Училище сред природата” в село Гудевица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар